Cursussen en activiteiten

Actief Zwanger: zwangerschapsbegeleiding:

Doelstelling

De lichamelijke conditie op peil houden en fit naar de bevalling toeleven.

Voor wie

Voor zwangere vrouwen in de gemeente Apeldoorn. Je kunt met de cursus starten tussen de 21e en 28e week van je zwangerschap.

Samenvatting

De cursus Actief Zwanger is de moderne versie van de zwangerschapsgymnastiek. In de lessen besteden we aandacht aan de lichaamshouding tijdens de zwangerschap en de bevalling. Op muziek doe je, in je eigen tempo, afwisselende oefeningen om zo je houding te verbeteren en de spiergroepen te versterken, die vanwege de zwangerschap zwaarder belast zijn. Ook wordt er informatie gegeven over diverse onderwerpen: het bekken, zwangerschapsklachten, ontspanning, ademhaling, het kraambed, de bevalling, een bijeenkomst samen met partner en de juiste lichaamshouding bij babyverzorging.

Wanneer starten?

De cursus Actief Zwanger vindt plaats in een vaste groep. Je bepaalt zelf wanneer je gaat starten met de cursus. Je kunt starten tussen de 21ste en 28ste week van je zwangerschap. Verwacht je een meerling dan kun je starten tussen de 19de en 25ste week van de zwangerschap. Aan de zwangerschapscursus Actief Zwanger kunnen minimaal vier en maximaal acht zwangere vrouwen deelnemen.

Duur, tijd en locatie

Je kunt aan Actief Zwanger deelnemen wanneer je woont in de gemeente Apeldoorn. De cursussen worden gehouden in CJG Oost aan de Eglantierlaan in Apeldoorn en begeleid door een ervaren fysiotherapeut.
 

In totaal zijn er 10 lessen voor de bevalling: 9 lessen van één uur en een partneravond van 2 uur. De nagym start zes weken na de bevalling en bestaat uit 5 lessen van één uur. De prenatale bijeenkomsten worden gegeven tussen 19.30 en 20.30 uur. De nagym duurt van 20.30 tot 21.30 uur.

 

Kies een locatie voor beschikbare data

  • Apeldoorn
CJG Oost miv 15-6-2020
Violierenplein 104
7329 DR
Apeldoorn
bekijk op kaart
Data en tijden
Tijd: 19.30 - 20.30 uur

Startdata:
Woensdag 15 juli 2020
Maandag 7 september 2020

Organisatie

Kosten

Dit aanbod is gratis voor inwoners van de gemeente Apeldoorn.

E-mailadres

Meer informatie

055 - 357 88 75

Aanmelden

 

Overige cursussen

  • Zwanger

    Zwanger

    tot 0 jaar


Geef feedback