Cursussen en activiteiten

Billy Boem

Samenvatting

Groepsgerichte steun voor kinderen van 8 t/m 11 jaar die thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met stress en spanningen.

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet of ruzie.
Herken je dit? Mogelijk kan jouw kind dan een steuntje in de rug gebruiken. 'Billy Boem’ biedt dat ruggensteuntje aan ouders en kinderen van 8 t/m 11 jaar. 

 

Wat biedt 'Billy Boem'?

‘Billy Boem’ helpt kinderen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en vaardigheden te leren om met de thuissituatie om te gaan.

 

Bij de Billy Boem club hebben kinderen plezier, kunnen ze vrienden maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf.
Tijdens de bijeenkomsten worden kinderen uitgenodigd om met elkaar voor allerlei vragen een oplossing te zoeken. Zo leert je kind op een speelse manier met zijn gevoelens om te gaan. Daardoor krijgt hij meer zelfvertrouwen en leert hij beter om te gaan met de situatie thuis. Op een stoere en leuke manier leert je kind vaardigheden als: contact leggen met andere kinderen, opkomen voor jezelf en omgaan met emoties. Er wordt elke week een verhaal verteld door Billy Boem, die thuis ook van alles meemaakt, om er vervolgens samen over door te praten.

Wat wordt er van de ouder(s) verwacht?

In een aantal bijeenkomsten zonder je kind, leer je samen met andere ouders wat je zelf kunt doen om je kind te ondersteunen. Ook is er een gezins-begeleider aanwezig die jou en je gezin steun op maat kan geven op het gebied van bijvoorbeeld wonen, financiën, opvoeding en werk.

Aantal deelnemers

Maximaal 10 kinderen kunnen meedoen per training.

Aanmelden

Je kunt je kind zelf aanmelden via het inschrijfformulier en deze verzenden naar Stimenz

Per mail : Groepswerk_Apeldoorn@stimenz.nl

of

Per post (zonder postzegel):

Stimenz

T.a.v. Groepswerk Apeldoorn 

Antwoordnummer 1174

7300 VB Apeldoorn

 

 

Organisatie

De coördinatie van Billy Boem ligt bij Stimenz. De trainingen worden uitgevoerd door medewerkers van het CJG, Stimenz, GGNet en MEE Veluwe.

Kosten

Deelname aan de cursus is gratis.
 

Overige cursussen

  • Basis-schoolkind

    Basis-schoolkind

    4-12 jaar


Geef feedback