Cursussen & agenda
Brussen: voor broers en zussen van een bijzonder kind

Brussen: voor broers en zussen van een bijzonder kind

Doelstelling

Tijdens de cursus kunnen 'brussen' ervaringen met elkaar delen, informatie krijgen over wat er met hun broer of zus aan de hand is en leren hoe met de thuissituatie om te gaan.

Voor wie

Voor kinderen van 7 t/m 16 jaar met een broer of zus met een chronische ziekte, beperking of psychische stoornis.

Inhoud

De cursus 'Brussen' is bedoeld voor kinderen die een broer of zus hebben met een psychisch probleem, een handicap of een chronische ziekte (bijvoorbeeld het Syndroom van Down, ADHD, autisme of een spierziekte). Er worden groepen georganiseerd voor kinderen uit verschillende leeftijdscategorieen, zodat brussen ervaringen kunnen delen met leeftijdgenoten. Er kunnen ongeveer 8 kinderen deelnemen per groep. 

Er zijn 6-8 bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals gevoelens uiten, aandacht en plaats van de brus in het gezin. Bij het aanbieden van de thema’s worden er verschillende werkvormen gebruikt (bv. knutselen, rollenspel, groepsspelletjes) en kinderen krijgen ook thuisopdrachten. Daarnaast is er altijd tijd voor iets dat de kinderen zelf willen inbrengen.
Voor de ouders is er een ouderbijeenkomst waarin gesproken wordt over de positie en gevoelens van de brus en wat het kind van de ouders nodig heeft om zich goed te (blijven) voelen. 
 

Aanmelden kan hier

Meer informatie

Organisatie
MEE Veluwe i.s.m. GGnet Preventie

Kosten
Geen kosten aan verbonden

Link
Folder Een bijzondere broer of zus

E-mailadres
cursussen@​meeveluwe.nl

Meer informatie
(055) 526 92 00