Cursussen en activiteiten

Ontspannen verwachting

De zwangerschap en geboorte van een baby is een grote verandering in het leven van de ouders. Het is een bijzondere gebeurtenis, die naast (meestal) prettige gevoelens ook gevoelens van spanning en onzekerheid kunnen geven. Het is voor iedere ouder wennen aan de nieuwe situatie. Soms is het fijn om wat hulp en ondersteuning te krijgen bij deze uitdaging.

 

 

Voor wie

De preventieve ondersteuningscursus ‘Ontspannen verwachting’ is bedoeld voor (aanstaande)moeders die zich mentaal willen voorbereiden op de komst van hun baby (naast een eventuele reguliere zwangerschapscursus). De cursus is geschikt voor moeders die niet lekker in hun vel zitten, last hebben (gehad) van psychische problemen of om andere redenen graag deel willen nemen. Het heeft de voorkeur om na de 20e zwangerschapsweek te starten, maar vanaf de 15e week mag een (aanstaande) moeder deelnemen.

Doel en inhoud

De cursus heeft als doel om te ondersteunen bij de voorbereiding op de bevalling en het aanstaande ouderschap. Er is veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de verschillende thema’s. Het gaat om een praktische cursus en het is geen behandeling of therapie. We richten ons op het hier en nu en de nabije toekomst waarbij er natuurlijk wel volop ruimte is voor het delen van ervaringen en eventuele zorgen. De thema's die aan bod komen zijn:

  • Kennismaken & Jezelf als moeder
  • Contact met je baby
  • Jijzelf en je bevalling & kraamtijd
  • Na de kraamtijd

De cursus bestaat uit vier wekelijkse themabijeenkomsten van 2 uur en start vier keer per jaar.

Organisatie

GGnet preventie

E-mailadres

Meer informatie

088 933 11 80
 

Overige cursussen

  • Zwanger

    Zwanger

    tot 0 jaar


Geef feedback