Cursussen en activiteiten

Piep zei de muis

Samenvatting


Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind niet goed raad mee weet. Een zieke ouder, een scheiding, verdriet, of ruzie.  Herken je dit? Mogelijk kan jouw kind dan een steuntje in de rug gebruiken. ‘Piep zei de muis’ biedt die steun aan ouders en kinderen van 4 t/m 7 jaar.

Wat biedt ‘Piep zei de muis’?

Het doel van ‘Piep zei de Muis’ is dat de kinderen meer zelfvertrouwen ontwikkelen en vaardigheden leren om met de thuissituatie om te gaan.


Tijdens de bijeenkomsten worden kinderen uitgenodigd om met elkaar voor allerlei problemen een oplossing te zoeken. Zo leert je kind op een speelse manier met zijn gevoelens om te gaan. Daardoor krijgt hij meer zelfvertrouwen en leert hij beter om te gaan met de situatie thuis.
Op een stoere en leuke manier leert je kind vaardigheden als: contact leggen met andere kinderen, opkomen voor jezelf en omgaan met emoties.

Wat wordt er van de ouder(s) verwacht?

In een aantal bijeenkomsten zonder je kind, leer je samen met andere ouders wat je zelf kunt doen om je kind te ondersteunen. Ook is er een gezins-begeleider aanwezig die jou en je gezin steun op maat kan geven op het gebied van bijvoorbeeld wonen, financiën, opvoeding en werk.

Aantal deelnemers

Maximaal 10 kinderen kunnen meedoen per training.

Aanmelden
Je kunt je kind zelf aanmelden via het inschrijfformulier 
en deze verzenden naar Stimenz:

 

Per mail:

Groepswerk_Apeldoorn@stimenz.nl

Per post (zonder postzegel):

Stimenz

T.a.v. Groepswerk Apeldoorn 

Antwoordnummer 1174

7300 VB Apeldoorn

 

Organisatie

De coördinatie van PIEP zei de muis ligt bij Stimenz. De trainingen worden uitgevoerd door medewerkers van het CJG, Stimenz, GGNet en MEE Veluwe.

Kosten

Deelname aan de cursus is gratis.
 

Overige cursussen

  • Basis-schoolkind

    Basis-schoolkind

    4-12 jaar


Geef feedback