Cursussen & agenda
Actief Zwanger: zwangerschapsbegeleiding

Actief Zwanger: zwangerschapsbegeleiding

De lichamelijke conditie op peil houden en fit naar de bevalling toeleven.

Inhoud

De cursus Actief Zwanger is de moderne versie van de zwangerschapsgymnastiek. In de lessen besteden we aandacht aan de lichaamshouding tijdens de zwangerschap en de bevalling. Op muziek doe je, in je eigen tempo, afwisselende oefeningen om zo je houding te verbeteren en de spiergroepen te versterken, die vanwege de zwangerschap zwaarder belast zijn. Ook wordt er informatie gegeven over diverse onderwerpen: het bekken, zwangerschapsklachten, ontspanning, ademhaling, het kraambed, de bevalling, een bijeenkomst samen met partner en de juiste lichaamshouding bij babyverzorging.

Foto CJG: Actieve zwangeren

Wanneer starten?

De cursus Actief Zwanger vindt plaats in een vaste groep. Je bepaalt zelf wanneer je gaat starten met de cursus. Je kunt starten tussen de 21ste en 28ste week van je zwangerschap. Verwacht je een meerling dan kun je starten tussen de 19de en 25ste week van de zwangerschap. Aan de zwangerschapscursus Actief Zwanger kunnen minimaal vier en maximaal acht zwangere vrouwen deelnemen.

Duur, tijd en locatie

Je kunt aan Actief Zwanger deelnemen wanneer je woont in de gemeente Apeldoorn. De cursussen worden gehouden in CJG Oost aan de Eglantierlaan in Apeldoorn en begeleid door een ervaren fysiotherapeut.

In totaal zijn er 10 lessen voor de bevalling: 9 lessen van één uur en een partneravond van 2 uur. De nagym start zes weken na de bevalling en bestaat uit 5 lessen van één uur. De prenatale bijeenkomsten worden gegeven tussen 19.30 en 20.30 uur. De nagym duurt van 20.30 tot 21.30 uur.

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt

Kijk wanneer de cursus plaatsvindt
CJG Oost
Violierenplein 104
7329 DR Apeldoorn
bekijk op kaart

Data en tijden

Startdata 2024:
maandag 8 juli (=VOL)
woensdag 7 augustus (=VOL)
maandag 30 september
woensdag 23 oktober
maandag 9 december

Tijd: 19.30 - 20.30 uur

Meer informatie

Organisatie
CJG Oost

Kosten
Dit aanbod is gratis voor inwoners van de gemeente Apeldoorn.

E-mailadres
cursus@​cjgapeldoorn.nl

Telefoonnummer
055 - 357 88 75

Aanmelden
via formulier