opvoeden & opgroeien
Baby | Coördinatiepunt Jonge Moeders

Cöördinatiepunt Jonge Moeders

Het Coördinatiepunt Jonge Moeders (CJM) is er voor alle (aanstaande) jonge moeders tot en met 23 jaar, in de gemeente Apeldoorn en omgeving.

Jong ZwangerFoto CJG: Jonge moeder met kind

Wanneer je jong zwanger bent komt er veel op je af. Ben jij een (aanstaande) jonge moeder (tot en met 23 jaar), met of zonder vriend en heb je informatie of advies nodig? Dan kun je contact opnemen met het "Coördinatiepunt Jonge Moeders".

Welke hulp is mogelijk?

Tijdens een gesprek kijk je samen met de coördinator waar je tegenaan loopt en of je misschien wat meer ondersteuning kunt gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, inkomen of schulden.

Bij jonge moeders die al hulp en ondersteuning hebben, maar waarbij het niet naar wens verloopt, kan het CJM worden ingeschakeld om de hulpverlening te coördineren en af te stemmen.Ook worden regelmatig cursussen of trainingen voor jonge moeders georganiseerd. Zo kun je  in contact komen met andere jonge moeders.

Meer weten?

Voor meer informatie of inschrijven kun je bellen met het Coordinatiepunt Jonge Moeders Oost-Veluwe via 14055 of kijk op de website https://www.apeldoorn.nl/coordinatiepunt-jonge-moeders

Training 'Zicht op je Toekomst'

Twee keer per jaar wordt de gratis training ‘Zicht op je Toekomst’ gegeven. De training helpt jonge moeders inzicht te geven in hun persoonlijke situatie. Waar sta je nu? Wat is je wens voor later, en hoe kom je daar? Ook worden er in de training thema’s besproken die interessant zijn voor jonge moeders en komen er geregeld gastsprekers hierover vertellen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als opleidingen, studiefinanciering, werk zoeken, kinderopvangregeling en bijzondere bijstand, schuldhulpverlening en kinder-EHBO.

Meer informatie en aanmelden