opvoeden & opgroeien
Baby | 'Mijn Kind Dossier'

Mijn Kinddossier

De Jeugdgezondheidszorg houdt de groei en ontwikkeling van jouw zoon of dochter bij in een digitaal dossier. Met Mijn Kinddossier (MKD) kunt je met jouw DigiD inloggen om dit dossier te bekijken.
Je kunt als ouder op elk moment van de dag inloggen op www.mijnkinddossier.nl (zie hier bovenaan de pagina)) en vervolgens:

  • de groeidiagrammen van je kind(eren) inzien en zelf aanvullen;
  • het persoonlijke advies van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige nalezen;
  • de (opvoed)informatie behorende bij de leeftijd van uw kind(eren) lezen;
  • de afspraken met het consultatiebureau zelf wijzigen;
  • je eigen gegevens zoals telefoonnummer en emailadres zelf aanvullen en wijzigen;
  • de sms-herinnering aan een geplande afspraak uitzetten of juist instellen;
  • de mijlpalen van uw kind bijhouden in een dagboek.

Groei

Tijdens het bezoek aan het consultatiebureau wordt je kind o.a. gemeten en gewogen. De resultaten worden direct verwerkt in de groeidiagrammen. Deze kun je via Mijn Kinddossier inzien en zelf aanvullen.

Advies

Tijdens je bezoek aan het consultatiebureau kun je (opvoed)vragen stellen en krijg je van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige adviezen over bijvoorbeeld voeding of slapen. Je kunt ze later nog eens rustig teruglezen in Mijn Kinddossier.

Afspraak wijzigen

Jouw kindje wordt met regelmaat verwacht op het consultatiebureau. De afspraken staan in het digitale dossier. Je kunt zelf de afspraken wijzigen. In Mijn Kinddossier kies je zelf een nieuwe tijd en datum op jouw vertrouwde consultatiebureau.
Je wordt automatisch per sms herinnerd aan de afspraak.

Dagboek

In Mijn Kinddossier kun je ook een dagboek van jouw kind(eren) bijhouden en foto’s plaatsen. Mijlpalen zijn altijd leuk voor later! Het eerste tandje, de eerste stapjes en de eerste woordjes. Het dagboek is alleen door jou in te zien en niet door de Jeugdgezondheidszorg.

Privacy en veiligheid MKD

Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder met behulp van jouw DigiD en voor de Jeugdgezondheidszorg. Dus niet voor andere zorgverleners. DigiD is een veiligheidstechniek die door meerdere overheidsdiensten wordt gebruikt.