Basisschoolkind

Je kind ontwikkelt zich razendsnel op allerlei gebieden, zoals lichamelijk en sociaal-emotioneel. Als ouder ben je druk met het opvoeden, het gedrag en de gezondheid van je kind. Je wilt natuurlijk ook dat je kind gezond eet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Je kind beweegt graag en gaat regelmatig op ontdekkingstocht. Je wilt natuurlijk dat je kind overal veilig kan gaan en staan. Hoe zorg voor je voor een veilige omgeving? Hoe ouder je peuter wordt, hoe dichterbij de middelbare school komt. Welke school moet je kiezen? En hoe ga je eigenlijk om met media?

Kr8kidzz is een training waarbij kinderen werken aan het vergroten van diverse (sociale) vaardigheden en het versterken van zelfvertrouwen. Er komen thema’s aan bod als kennismaken, omgaan met boze gevoelens, vaardigheden om een gesprek te voeren, omgaan met pesten, uitstralen van zelfvertrouwen, inzetten van je eigen kwaliteiten en het nemen van afscheid.
Meer informatie en aanmeldformulier Kr8kidzz
KIES is een spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Door spel en opdrachten wordt gewerkt aan het verwerken van de scheiding. Kinderen leren de scheiding beter te begrijpen en om te gaan met de veranderde leefsituatie.
Naast de kindergroep zijn er bijeenkomsten voor ouders waarin onderwerpen aan de orde komen als: de veranderde rol als ouder en en verantwoord ouderschap.
Meer informatie en aanmeldformulier KIES
De tijd van opgroeien van kleuter naar puber is een belangrijke periode voor het verdere leven. Dit gaat niet altijd zonder strubbelingen.
Daarom is er op school naast leren lezen, rekenen en schrijven ook aandacht voor de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen.
Een kind dat zich lekker voelt kan makkelijker leren dan een kind dat zorgen heeft.
Meer informatie en aanmeldfomulier SMW
Bij sommige kinderen ontwikkelt de spraak en taal zich snel, bij anderen komt dit wat langzamer op gang. Een kind van 4 jaar kan in goede, korte zinnen praten. Een aantal taalregels kent het nog niet en ook de letter 'r' en sommige klankcombinaties kunnen nog moeilijk zijn. Een kind van 5 jaar maakt goed gevormde en lange zinnen. Jij kunt de taalontwikkeling van je kind stimuleren !
lees meer
Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Wil je problemen voorkomen? Heb je twijfels over je relatie? Of wil je weten hoe je je scheiding het beste kunt regelen?

De Relatiedesk is hèt startpunt bij (het voorkomen van) relatieproblemen en scheiding in de gemeente Apeldoorn. De Relatiedesk is een initiatief van Stimenz en de Apeldoornse Mediators. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek, kun je telefonisch een afspraak maken via 088 784 62 00. lees meer
Je wordt door de meester gebeld over je zoon: hij pest een klasgenoot door hem uit te schelden en buiten te sluiten. Of je dochter durft niet meer naar de sportclub, omdat twee meisjes steeds haar sporttas afpakken en over het hek gooien. Dit zijn voorbeelden van waar het bij pesten om gaat. Wat is pesten en wat kun je als ouder doen? lees meer
Meestal gaat leren praten vanzelf. Maar bij de één gaat het makkelijker dan bij de ander. Heb je twijfels of vragen over het leren praten van je kind? Op aanvraag houdt een logopedist spreekuur op het CJG. Vraag ernaar bij je JGZ arts of verpleegkundige of neem contact op met het CJG.
Meer over logopedie

Cursussen en activiteiten

webpart_bannerlist

FoldersGeef feedback