opvoeden & opgroeien
Basisschoolkind | Home-Start - Home-Start+ : Opvoedondersteuning door vrijwilligers

Home-Start - Home-Start+ : Opvoedondersteuning door vrijwilligers

Opvoedondersteuning door vrijwilligers van Humanitas HomeStart+

Opvoeden, je staat er niet alleen voor!

Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven maar soms……Ieder gezin maakt weleens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal kun je het zelf oplossen, maar soms kan een luisterend oor of een helpende hand je net wat extra's bieden. Vrijwilligers van Home-Start+ trekken graag een tijdje op met ouders die even een steuntje kunnen gebruiken.

Wat doet Home-Start en Home-Start+?

Home-Start en Home-Start+ bieden opvoedingsondersteuning aan gezinnen met minimaal één kinderen in de leeftijd van 0-7 of 7-14 jaar. Doel van de ondersteuning is om de druk van de ketel te halen. Een vrijwilliger van bezoekt jouw gezin, helpt graag een handje mee in huis en bij de opvoeding van de kinderen.

Jouw vraag is uitgangspunt! Na contact met de Home-Start+ coördinator komt er regelmatig een getrainde vrijwilliger bij jou thuis. De vrijwilliger heeft ervaring met opgroeiende kinderen en helpt je een handje bij het opvoeden van de kinderen. Ook denkt de vrijwilliger met je mee als je ergens mee zit.
De vrijwilliger  is er helemaal voor jou en de kinderen. Zie het als een maatje in moeilijke tijden. Iemand die gedurende enkele maanden tot een jaartje een luisterend oor biedt, tips geeft en je wijst op andere voorzieningen en regelingen. Maar bijvoorbeeld ook iemand die speelt met je peuter, of je kind helpt bij het voorbereiden van een spreekbeurt.

Ook vaders doen een beroep op Home-Start+, en ook steeds meer mannen melden zich aan als vrijwilliger.

Wat kost Home-Start en Home-Start+?

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Man en kind op stoeprandHeb je vragen of wil je je aanmelden?

Home-Start wordt uitgevoerd door Stimenz
Home-Start+ wordt uitgevoerd door Humanitas
Stuur een mail naar info@cjgapeldoorn.nl
Of neem rechtstreeks contact op met één van de coördinatoren:

Home-Start:
Marion Wolbers            06 54 98 58 92
Petra Tromp                  06 54 98 58 92

Home-Start+
Maria Olde Monnikhof  06 83 88 95 94
Diana van de Pol            06 30 39 00 82 

Vrijwilligers gezocht !

Home-Start+ zoekt altijd vrijwilligers. Als je nog een dagdeel tijd beschikbaar hebt en dit wil inzetten voor het Home-Start+ programma neem dan contact op via: hsplus.apeldoorn@humanitas.nl