opvoeden & opgroeien
Basisschoolkind | Home-Start: Ouders voor Ouders

Home-Start: Ouders voor ouders

Het opvoeden van kinderen is heel leuk.
Iedere dag verrassen kinderen hun ouders met gezellige kletspraatjes, bijzondere uitspraken of verrassende activiteiten.

Maar leuk is het zeker niet altijd voor iedereen. Soms kan het best wel zwaar zijn. Misschien heb je dat zelf ook wel eens zo ervaren. Periodes waarin je je afvroeg wat je kunt doen om met de situatie om te gaan.

  • Heb je een kind dat veel energie heeft of niet wil luisteren?      
  • Of je krijgt ze ’s morgens niet op tijd in de kleren.          
  • Broers en zussen die veel ruzie maken of vaak achter een scherm zitten.        
  • Een kind dat al begint met puberen.

Misschien kan een ervaren ouder je ondersteunen.

Moeder Gabriela:

 

“Met drie kort achter elkaar geboren, had ik het moeilijk. Alles wilde ik perfect doen, maar ik kreeg het niet op rolletjes. Het Centrum voor Jeugd en Gezin verwees mij  naar Home-Start. 

Vrijwilliger Inge, zelf moeder, had duidelijk veel ervaring. Van haar leerde ik dat het helemaal niet erg is als de was niet af is. Je hoeft niet én de kinderen er goed bij hebben lopen én de was op orde hebben én een blinkend schoon huis hebben, zei ze. Dat waren eyeopeners voor mij. Ook kon ik goed mijn verhaal bij haar kwijt, dat was erg fijn.”

Opvoeden, je staat er niet alleen voor!

Opvoeden is een mooie maar ook moeilijke taak. Daarom is het juist fijn om je verhaal of vragen te kunnen stellen aan iemand anders. Een ervaren vrijwilliger van Home-Start kan dat voor jou betekenen.  De vrijwilliger komt wekelijks bij je thuis en steunt je op de manier die jij nodig hebt. Een moment van persoonlijke aandacht, praktische hulp en het gevoel dat je er níet alleen voor staat.

Hoe werkt het? 

Home-Start is een vrijwilligersprogramma voor en door ouders.  Na jouw aanmelding komt een van de coördinatoren bij jou thuis voor een kennismaking. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt. De ondersteuning wordt afgestemd op wat jij of jouw gezin nodig heeft. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld. Wanneer het klikt, komt de vrijwilliger wekelijks bij je langs.

De ondersteuning van Home-Start is gratis.

Contact

T: 06- 54 98 58 92 of 06- 25 00 97 30
M. home-start@stimenz.nl