Jongvolwassene

Tussen de 18 en 23 jaar maken jongeren veel veranderingen door. Ze gaan studeren of werken. In deze periode wordt je kind dus nog zelfstandiger.

Een eigen leven leiden als jongvolwassene

Een jongvolwassene gaat grotendeels voor zichzelf zorgen, zeker als je zoon of dochter zelfstandig gaat wonen. De was doen, koken, geldzaken regelen – jongeren gaan in deze fase een eigen leven leiden. Als ouder heb je niet altijd zicht op hoe het met hen gaat. Wat je kind ook doet, het is belangrijk dat je een goede relatie hebt en dat jullie goed met elkaar kunnen praten.

Niet alle jongeren worden zonder moeite volwassen. Lichamelijk en zeker psychisch zijn zij nog niet volgroeid. Sommige jongeren hebben problemen waarvoor ze deskundige hulp nodig hebben.

Bron Jongvolwassene

Dan ben je ineens achttien. Na jarenlange begeleiding door verschillende hulpverleners en instanties mag je het nu zelf doen. Want je bent volwassen en je komt niet meer in aanmerking voor jeugdhulp.
Dit blijkt voor veel jongeren vaak een te grote stap. Het is dus belangrijk om hen op tijd te bereiken en voor te bereiden op deze overgang.
lees meer
Bij het JIP kunnen jongeren van 12 - 27 jaar (anoniem) terecht voor informatie en advies over verschillende onderwerpen zoals huisvesting, werk en werkloosheid, relaties, seksualiteit, alcohol, drugs, geld, vrije tijd en studie.
Ook als ouder kun je bij het JIP terecht voor informatie en advies over jongeren. Het JIP in Apeldoorn is te vinden aan de Asselsestraat 65.
Tel nr 088 - 784 62 22 / Twitter: @JipApeldoorn
lees meer
Bij Wonen met Kansen ga je samen met je begeleider(s) aan de slag met de dingen waar jij hulp bij nodig hebt. Met je eigen kracht en inzet bereik je de doelen die belangrijk zijn voor jou en je toekomst. Je woont in een eenpersoons-appartement in Apeldoorn; je begeleider komt thuis bij je langs. Het doel is om binnen 2 jaar zelfstandig te kunnen wonen. En dan stap voor stap verder op je doel af!
Lees meer in de flyer

Coördinatiepunt voor jonge moeders

Coördinatiepunt voor jonge moeders
Ben je een (aanstaande) jonge moeder (tot en met 23 jaar), met of zonder partner en heb je vragen of kun je wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, inkomen of schulden? Dan kun je terecht bij het coördinatiepunt voor jonge moeders. Na een gesprek met de coördinator kijk je samen of en welke hulp bij jou past.
Meer info via CJM@apeldoorn.nl
Op school loop je vast, je kunt die leuke baan of stageplek maar niet vinden, je weet niet zo goed wat je wilt of hebt problemen waar je met niemand over kunt praten. Je wilt iets bereiken, maar je weet niet goed hoe. Een gratis coach is dan een slimme zet. Iemand die naar je luistert en je helpt om dat te bereiken waar jij naar op zoek bent.
Meld je aan bij Hfftig!
Het (telefonisch) spreekuur seksuele gezondheid (Sense) is bedoeld voor jongeren t/m 24 jaar die niet naar hun eigen huisarts kunnen of willen met vragen over seksualiteit. Jongeren kunnen op het spreekuur gratis en anoniem terecht voor alle vragen over seksualiteit en voor een soa-test.
Een medewerker beantwoordt je vragen of maakt een afspraak voor je op het spreekuur in Apeldoorn. (Gelre Ziekenhuis route 196).

Je kunt iedere werkdag bellen.

Tel: 088 443 33 44 Jongerenspreekuur seksuele gezondheid
Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Wil je problemen voorkomen? Heb je twijfels over je relatie? Of wil je weten hoe je je scheiding het beste kunt regelen?

De Relatiedesk is hèt startpunt bij (het voorkomen van) relatieproblemen en scheiding in de gemeente Apeldoorn. De Relatiedesk is een initiatief van Stimenz en de Apeldoornse Mediators. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek, kun je telefonisch een afspraak maken via 088 784 62 00. lees meer
Jouw mening is belangrijk. Het CJG Apeldoorn stelt het zeer op prijs om jouw mening, ideeën en advies te horen. Op grond hiervan kunnen wij de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren.
Wil je meewerken in een E-panel ? En een paar keer per jaar benaderd worden voor een kleine enquête? Dan vragen we je het aanmeldformulier in te vullen.
Ja, ik laat mijn stem horen in het E-panel

Cursussen en activiteiten

webpart_bannerlist

Boekentips

Als volwassen worden een spel is, dan zijn dit de regels
Als volwassen worden een spel is, dan zijn dit de regels Handreiking aan jongeren voor het geestelijk volwassen worden. nog 1 boekentip >>

FoldersGeef feedback