Ouderschap

Ouderschap is meer dan alleen opvoeden en ouder zijn. Je voedt niet alleen je kind op, maar ook je relatie verandert. En als je een baan hebt, moet je de zorg voor je kind combineren met je werk. Maar naast je werk en je gezin heb je ook sociale contacten die je graag wil onderhouden en moet je je financiële zaken regelen. Hoe combineer je dit allemaal? En wat komt er allemaal op je af als er problemen in het gezin zijn of als je een zorgintensief kind hebt?

Ben jij een ouder met kinderen in de
leeftijd van 4-17 jaar?
Wil je graag meedoen in Apeldoorn? Wil jij:
» Contacten met andere mensen?
» Meedoen aan activiteiten of werken?
» Nog beter Nederlands leren?
» Dat je kind goed kan leren op school?
» Dat je kind meer Nederlands spreekt?
Da Capo en XYZ bieden jou en je gezin activiteiten aan om jullie daarbij te helpen! lees meer
Voor uw kind wilt u alles doen, maar met een laag inkomen is dit niet altijd gemakkelijk. Op deze pagina vindt u een overzicht waar u terecht kan voor verschillende voorzieningen en voor dat extra steuntje in uw rug. Zo zorgen we ervoor dat alle kinderen meedoen in Apeldoorn.
Lees verder op de pagina van gemeente Apeldoorn
Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Wil je problemen voorkomen? Heb je twijfels over je relatie? Of wil je weten hoe je je scheiding het beste kunt regelen?

De Relatiedesk is hèt startpunt bij (het voorkomen van) relatieproblemen en scheiding in de gemeente Apeldoorn. De Relatiedesk is een initiatief van Stimenz en de Apeldoornse Mediators. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek, kun je telefonisch een afspraak maken via 088 784 62 00. lees meer
Kinderen, bij wie het thuis (even) niet zo goed gaat, verdienen een gezinsomgeving waar ze zich veilig en gelukkig kunnen voelen. Het liefst in hun eigen buurt, zodat ze naar school kunnen blijven gaan en met vriendjes uit de buurt kunnen blijven spelen. Voor deze kinderen worden in Apeldoorn nieuwe steun- en pleegouders of gezinshuizen gezocht.
Voel jij ervoor om in jouw huis, binnen jouw gezin een kind een stabiele leefsituatie, warmte en veiligheid te bieden? Meld je vrijblijvend aan via e-mail: inhuis@apeldoorn.nl.
Lees Apeldoornse verhalen uit de praktijk
Nu je kind volwassen wordt en zelfstandiger keuzes maakt, verandert jouw rol van opvoeder naar steunverlener en adviseur. Jouw adviezen zijn belangrijk, ook als je kind bijvoorbeeld al op zichzelf woont.
Meer over wonen
Je hoort het woord vaak in de media:
'Grooming', ofwel digitaal kinderlokken.

Wat is dat precies en hoe kun je je kind beschermen?
Voor veel ouders roept het gebruik van internet door hun kind vragen op. De meeste tieners willen frequent en langdurig op internet. Soms is het nodig voor huiswerk van school maar ook vaak voor het spelen van een game of voor het gebruik van sociale media.
Hoe ga je om met tieners en internet?
lees meer

Cursussen en activiteiten

webpart_bannerlist


Geef feedback