Ouderschap

Je komt ongeacht de situatie dingen tegen waar iedere vader of moeder mee te maken krijgen. Of je nu een baby, peuter, puber in huis hebt, of ouder bent van een adoptie- of pleegkind.

Je relatie verandert

De relatie tussen jullie verandert: je gaat samen opvoeden. Je sociale leven verandert. Misschien willen jullie nog een kind of zoek je juist meer tijd voor jezelf. Als alleenstaande ouder deel je je leven vanaf nu met je kind.

Verantwoordelijkheid

Iedere ouder wil in ieder geval zijn kind beschermen. Je hebt de verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je je wel eens onzeker voelt, of je nu voor het eerst ouder bent of al een volgend kind hebt. Die onzekerheid kan in sommige situaties omslaan in een schuldgevoel. Bijvoorbeeld als je het opvoeden moeilijk kunt combineren met werk of als je in scheiding ligt.

Zorgen om je kind

Het is normaal dat je je zorgen maakt om je kind. Misschien heb jij wel extra zorgen omdat je een zorgintensief kind hebt. Of is er sprake van geldzorgen of huiselijk geweld. Je wilt in elk geval een veilig thuis voor je kind. Weet dat je er als ouder niet alleen voor staat. Je kunt op deze website een hoop informatie vinden. Heb je meer vragen? Ga dan naar de jeugdgezondheidszorg bij jou in de buurt.

Bron Ouderschap

Zoek je interessant en leerzaam vrijwilligerswerk met gezinnen>

Zoek je interessant en leerzaam vrijwilligerswerk met gezinnen>
Dan is Home-Start of Home-Start+ misschien iets voor jou!
Home-Start is een opvoedingsondersteuningsprogramma en biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan gezinnen met tenminste één kind onder de 7 jaar.
Home-Start+ biedt ondersteuning aan gezinnen met minimaal één kind van 7 tot 14 jaar.
Voor beide programma’s zoeken we vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden en een dagdeel per week tijd hebben voor een gezin. Luisteren en tot steun zijn! Iets voor jouw? Bel Diana van de Pol 06 30 39 00 82
Ben jij een ouder met kinderen in de
leeftijd van 4-17 jaar?
Wil je graag meedoen in Apeldoorn? Wil jij:
» Contacten met andere mensen?
» Meedoen aan activiteiten of werken?
» Nog beter Nederlands leren?
» Dat je kind goed kan leren op school?
» Dat je kind meer Nederlands spreekt?
Da Capo en XYZ bieden jou en je gezin activiteiten aan om jullie daarbij te helpen! lees meer
Voor uw kind wilt u alles doen, maar met een laag inkomen is dit niet altijd gemakkelijk. Op deze pagina vindt u een overzicht waar u terecht kan voor verschillende voorzieningen en voor dat extra steuntje in uw rug. Zo zorgen we ervoor dat alle kinderen meedoen in Apeldoorn.
Lees verder op de pagina van gemeente Apeldoorn
Een goede relatie met je partner onderhouden is niet vanzelfsprekend. Helaas scheiden er meer mensen dan ooit. Wil je problemen voorkomen? Heb je twijfels over je relatie? Of wil je weten hoe je je scheiding het beste kunt regelen?

De Relatiedesk is hèt startpunt bij (het voorkomen van) relatieproblemen en scheiding in de gemeente Apeldoorn. De Relatiedesk is een initiatief van Stimenz en de Apeldoornse Mediators. Voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek, kun je telefonisch een afspraak maken via 088 784 62 00. lees meer
Jouw mening is belangrijk. Het CJG Apeldoorn stelt het zeer op prijs om jouw mening, ideeën en advies te horen. Op grond hiervan kunnen wij de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren.
Wil je meewerken in een E-panel ? En een paar keer per jaar benaderd worden voor een kleine enquête? Dan vragen we je het aanmeldformulier in te vullen.
Ja, ik laat mijn stem horen in het E-panel
Kinderen, bij wie het thuis (even) niet zo goed gaat, verdienen een gezinsomgeving waar ze zich veilig en gelukkig kunnen voelen. Het liefst in hun eigen buurt, zodat ze naar school kunnen blijven gaan en met vriendjes uit de buurt kunnen blijven spelen. Voor deze kinderen worden in Apeldoorn nieuwe steun- en pleegouders of gezinshuizen gezocht.
Voel jij ervoor om in jouw huis, binnen jouw gezin een kind een stabiele leefsituatie, warmte en veiligheid te bieden? Meld je vrijblijvend aan via e-mail: inhuis@apeldoorn.nl.
Lees Apeldoornse verhalen uit de praktijk
Je hoort het woord vaak in de media:
'Grooming', ofwel digitaal kinderlokken.

Wat is dat precies en hoe kun je je kind beschermen?
Voor veel ouders roept het gebruik van internet door hun kind vragen op. De meeste tieners willen frequent en langdurig op internet. Soms is het nodig voor huiswerk van school maar ook vaak voor het spelen van een game of voor het gebruik van sociale media.
Hoe ga je om met tieners en internet?
lees meer

Cursussen en activiteiten

webpart_bannerlist


Geef feedback