Puber

Je puber ontwikkelt zich snel op allerlei gebieden, zoals lichamelijk, seksueel en sociaal-emotioneel. Als ouder ben je druk met het opvoeden, het (opstandige) gedrag, het mediagedrag en de gezondheid van je puber. Je wilt natuurlijk ook dat je kind gezond eet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Vrije tijd vinden pubers belangrijk. Ze trekken er graag met vrienden op uit. Ze gaan ook steeds meer ontdekken en experimenteren, zoals drank, drugs en roken. Hoe ga je er als ouder mee om als je puber met deze genotmiddelen in aanraking komt? Je puber zit op de middelbare school, maar kiest straks een vervolgstudie. Misschien wil je puber ook wel een baantje om extra geld te verdienen. Hoe kun je je kind hierin steunen en begeleiden?

Jongeren geboren in 2002 t/m 2005 kunnen zich op eigen initiatief laten vaccineren tegen de Meningokokkenziekte tot ze 18 jaar zijn. Zij ontvangen geen oproep meer,
Lees meer over de vaccinatie momenten in 2020
Op school loopt het niet lekker, je kunt die leuke baan of stageplek maar niet vinden, je weet niet zo goed wat je wilt of je wilt gewoon eens met iemand praten. Je wilt iets bereiken, maar je weet niet goed hoe. Een gratis coach is dan een slimme zet. Iemand die naar je luistert en je helpt om dat te bereiken waar jij naar op zoek bent.
Meld je aan bij Hfftig!
(KIES) is bestemd voor alle jongeren die een scheiding hebben meegemaakt. Het maakt dus niet uit of dit al wat langer geleden is of je ouders net uit elkaar zijn. Ook als je er niet veel last of verdriet van hebt, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt.
Als je interesse hebt om mee te doen met een KIES-groep, bespreek dit dan eerst met je ouder(s).
Folder Sterker worden na echtscheiding
Bij het JIP kunnen jongeren van 12 - 27 jaar (anoniem) terecht voor informatie en advies over verschillende onderwerpen zoals huisvesting, werk en werkloosheid, relaties, seksualiteit, alcohol, drugs, geld, vrije tijd en studie.
Ook als ouder kun je bij het JIP terecht voor informatie en advies over jongeren. Het JIP in Apeldoorn is te vinden aan de Asselsestraat 65.
Tel nr 088 - 784 62 22 / Twitter: @JipApeldoorn
lees meer
Op deze plek kunnen jongeren laten horen wat zij denken, voelen en vinden van de scheiding van hun ouders. Ze kunnen hier leren van ervaringen van anderen. Samen kunnen zij ouders bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. En daarmee werken aan een gedragsverandering van ouders in het belang van het kind. Kort gezegd: Villa Pinedo is een wake-up call voor ouders in scheiding. Meer op de website lees meer
Sense, de betrouwbare site over seks. Hier vind je heel veel informatie over seksualiteit, maar ook over verliefdheid, relaties, liefde en alles wat daarbij komt kijken.

Voor al je vragen over seks

Cursussen en activiteiten

webpart_bannerlist

Boekentips

Vet!
Vet! Openhartige interviews met tien kinderen tussen de 10 en 21 jaar en hun ouders. Het geeft meer inzicht in de problematiek van kinderobesitas en de ... nog 1 boekentip >>


Geef feedback