Vacature Jeugdarts

Ben jij jeugdarts of basisarts en bereid om de opleiding tot jeugdarts te volgen? En wil je preventieve zorg bieden aan kinderen van 0-18 jaar? Dan ben jij de arts die wij zoeken!
 

Dit ga je doen
Als arts bij het CJG vervul je een veelzijdige functie. Je biedt preventieve zorg aan kinderen van 0-18 jaar. Je onderzoekt en beoordeelt de ontwikkeling en groei van een kind en adviseert ouders/verzorgers en kinderen over voeding, gedrag, gezondheid, hygiëne, veiligheid en opvoeding.

 • Je voert individuele- en groepsgerichte gezondheidsonderzoeken uit, preventief en op indicatie. Je schat de behoefte aan zorg in en signaleert vroegtijdig eventuele problemen. Je denkt mee, geeft passend advies en verwijst zo nodig door.
 • Je werkt vraaggericht en in dialoog met de klant en stemt het zorgaanbod af op de vraag. Zo versterk je de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van het gezin of de jongere.
 • Binnen je CJG-locatie vervul je een spilfunctie in een multidisciplinair team van verpleegkundigen, assistentes, jeugdhulpverleners en pedagogen. Je coördineert behandel- en begeleidingsplannen en adviseert collega’s en betrokkenen over de uitvoering hiervan.
 • In de spreekuren op het consultatiebureau onderzoek je de groei en ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 4 jaar. Bij de leeftijdscategorie 4 tot 18 jaar ligt de nadruk van je werk op de sociaal-medische begeleiding van leerlingen in het basisonderwijs, voorgezet- en speciaal onderwijs.
 • Je voert het Rijksvaccinatieprogramma uit.
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een breed relatienetwerk met (para)medici, de GGZ, het onderwijs, leerplichtambtenaren en de (jeugd)hulpverlening en je benut kansen voor samenwerking.

Dit bieden we je

 • Een aanstelling voor 24-36 uur per week. Een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Naast een uitdagende werkomgeving, een breed werkveld en ruimte voor eigen initiatief, bieden wij je ontwikkelingskansen en scholing, waaronder de Introductiecursus Jeugdgezondheidszorg 0-18 en de mogelijkheid om de opleiding tot jeugdarts te volgen
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring is je salaris als basisarts maximaal € 4.707,94 bruto per maand (schaal 11 bij 36-urige werkweek, conform cao Jeugdzorg), als jeugdarts maximaal € 5.400,75- bruto per maand (schaal 13 bij 36-urige werkweek, conform cao Jeugdzorg).

Dit vragen we van je

 • Je communiceert op een open- en stimulerende wijze en creëert hiermee een langdurige vertrouwensrelatie met ouders/verzorgers en kinderen. Je kunt je boodschap helder overbrengen, draagvlak creëren voor je adviezen en klanten motiveren. Je hebt een integere, professionele houding en kunt efficiënt en effectief samenwerken binnen een team. Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van CJG Apeldoorn en je werkveld.

Verder beschik je over (een):

 • Een succesvolle afgelegd artsenexamen en heb je een geldige BIG-registratie.
 • Ervaring als consultatiebureau- of jeugdarts of in iedere geval aantoonbare affiniteit met de preventieve jeugdgezondheidszorg.
 • Het kunnen overleggen van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Solliciteren
Voor meer informatie en solliciteren kun je contact opnemen met Saskia Blom-Schakel, bestuurder Stichting CJG Apeldoorn, telefoon 06-14581090; s.blom@cjgapeldoorn.nl

 


CJG Apeldoorn is voor ouders met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien met kinderen in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Het CJG staat voor een stevige preventieve basis, ondersteuning waar nodig, speciaal waar moet!


Kernwaarden
Medewerkers van het CJG zijn zichtbaar, bereikbaar en stralen paraatheid uit. Ze zijn deskundig, kunnen autonoom functioneren en zijn flexibel. Openheid, eerlijkheid en respectvol zijn daarbij onze kernwaarden.

 

SOLLICITEER

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 Geef feedback