Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode, waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Aan de andere kant komt er in deze tijd heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner. Er borrelen vast allerlei vragen in je op.

Voorbereiden op het ouderschap

Zowel voor jou als je partner als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je zult in deze periode van alles moeten regelen en klaarmaken voordat je kindje komt. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je best ook af en toe onzeker voelen. Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen? Wat mag je nu wel eten en wat niet? Wat vindt je partner ervan? Hoe moet het met je werk? Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Daarnaast vind je op deze site antwoorden op heel veel vragen.

Onbedoeld zwanger

Als je zwangerschap niet echt helemaal de bedoeling was, vind je op deze website informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Blijf je vragen houden? Er zijn organisaties die je kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld op Fiom.nl en Siriz.nl.

Bron Zwanger

Deze gratis zwangerschapscursus helpt je je lichaamshouding te verbeteren tijdens de zwangerschap en de bevalling.
ook wordt er informatie gegeven over verschillende onderwerpen: het bekken, ademhaling, het kraambed, de bevalling en juiste houding bij babyverzorging. Meer over de cursus
De GroeiGids start juni 2018 met de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) Vlog op het GroeiGids YouTube kanaal. Marloes, jeugdverpleegkundige en moeder van twee jonge kinderen, geeft in de vlogs tips en tricks over onderwerpen waar veel jonge ouders tegenaan lopen. JGZ Vlogkanaal
Het is verleidelijk, nog even een laatste verre reis voor je baby wordt geboren. Maar reizen naar (sub)tropische gebieden tijdens de zwangerschap brengt risico’s met zich mee. Wil je weten waar je op moet letten?
Ga naar de website van GGD reisvaccinaties

Tip: Schrijf je eigen geboorteplan - voorbereiding op je bevalling

Tip: Schrijf je eigen geboorteplan - voorbereiding op je bevalling
In een geboorteplan beschrijf je je wensen rondom de bevalling. Het plan is bedoeld om je voor te bereiden en de verloskundige te laten weten wat je belangrijk vindt en wat jouw ideeën en wensen zijn. Ook is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar. Hierdoor blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op de momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.
Mijn-Verloskundige is een App voor zwangere vrouwen die voorzien is van informatie door je eigen verloskundige. Een handige en betrouwbare informatiebron gedurende je zwangerschap. Selecteer je verloskundige en vul in wanneer je uitgerekend bent en je bent 9 maanden lang goed geinformeerd.
Te downloaden via Google play of App Store. www.mijn-verloskundige.nl
Een tekort aan vitamine A en D tijdens de zwangerschap kan leiden tot een verminderde afweer en minder sterke botopbouw bij je kindje.
Wat kun je beter wel en wat niet eten tijdens je zwangerschap?

Lees hier het advies van het voedingscentrum
Niet iedere moeder maakt na de geboorte van haar kind gebruik van kraamzorg. Vrouwen met een migratieachtergrond zijn niet altijd bekend met het nut van kraamzorg. Deze aankomende moeders kunnen terecht bij de Helpdesk van Mikado. De helpdesk biedt cultuursensitieve informatie, ervaringsverhalen en filmpjes over kraamzorg en een gratis informatielijn voor advies. Mikadohelpdesk/kraamzorg

Boekentips

Veilig zwanger: het complete handboek
Veilig zwanger: het complete handboek Compleet herziene boek met een vertaling naar de laatste wetenschappelijke inzichten over zwanger zijn in het dagelijkse leven.

FoldersGeef feedback