Bevalling

Als je binnenkort gaat bevallen, wil je vast graag weten hoe dat zal zijn. Op de verhalen van andere moeders kun je nauwelijks afgaan; die lopen te veel uiteen. Waar je wel redelijk zeker van kunt zijn, is dat het hard werken is en dat het een geweldige ervaring kan zijn.

Verschillen tussen vrouwen

Hoe je bevalling zal verlopen is moeilijk te voorspellen, en hoe je de weeën zult beleven nog minder. De weeën kunnen best heftig en pijnlijk zijn, maar de kracht en de frequentie van de weeën wordt meestal langzaam opgebouwd, waardoor je er in meegroeit. Tussen de weeën heb je telkens ook even een pauze waarin je op adem kunt komen. De meeste vrouwen kunnen de pijn goed aan, zeker als ze goede begeleiding krijgen en niet alleen gelaten worden.

Omgaan met bevallingspijn

Je hoeft niet bang te zijn voor ondraaglijke pijn. Met degene die je bevalling gaat begeleiden, maak je van tevoren afspraken over het omgaan met de pijn. Als het nodig is, zijn er middelen om de pijn te bestrijden. Verdiep je van tevoren wel in de voor- en nadelen van de verschillende methoden. Pijnbestrijding met de ruggenprik kan alleen in het ziekenhuis. Bij een thuisbevalling heeft de verloskundige ook middelen om je pijn te verlichten. Zij zal dit in de zwangerschap met je bespreken.

Bron Bevalling

Deze gratis zwangerschapscursus helpt je je lichaamshouding te verbeteren tijdens de zwangerschap en de bevalling.
ook wordt er informatie gegeven over verschillende onderwerpen: het bekken, ademhaling, het kraambed, de bevalling en juiste houding bij babyverzorging. Meer over de cursus

Tip: Schrijf je eigen geboorteplan - voorbereiding op je bevalling

Tip: Schrijf je eigen geboorteplan - voorbereiding op je bevalling
In een geboorteplan beschrijf je je wensen rondom de bevalling. Het plan is bedoeld om je voor te bereiden en de verloskundige te laten weten wat je belangrijk vindt en wat jouw ideeën en wensen zijn. Ook is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar. Hierdoor blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op de momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Boekentips

Als bevallen spannend is
Als bevallen spannend is Dit boek biedt een praktische en mentale voorbereiding op de bevalling. Juist ook voor vrouwen die er tegen opzien. nog 1 boekentip >>

FoldersGeef feedback